• Events organiseren I Case Techorama conferentie bij Kinepolis Business

  Techorama: beleving is troef bij één van de grootste IT-events in België.

  Drie dagen, 2.000 gasten, één unieke ervaring.

Techorama werkte voor de vierde keer samen met Kinepolis Antwerpen om een onvergetelijk evenement te organiseren. Drie goedgevulde dagen met straffe sprekers, teamwork en een spectaculaire omkadering. Mede-oprichter Pieter Gheysens neemt je graag mee achter de schermen van één van de grootste conferenties in België voor IT-professionals.

Techorama in een notendop:

 • Eén van de grootste evenementen van de Belgische IT-sector.
 • Opgericht in 2014, vanaf 2017 in Kinepolis Antwerpen.
 • In 2022 waren er meer dan 2.000 IT-professionals, 134 sessies en 120 sprekers.

Events organiseren I Case Techorama conferentie bij Kinepolis Business© Techorama

Techorama, de jaarlijkse afspraak voor de IT-sector

Techorama is een internationale conferentie voor developers, IT professionals, data experts en SharePoint specialisten. Elk jaar komen 2.000 gasten van over de hele wereld naar het evenement om nieuwe ideeën, trends, innovaties en features te ontdekken. 

De geschiedenis van Techorama start bij Microsoft. Tijdens hun Techdays zette Microsoft de eigen producten en diensten in de kijker. Voor de drie bezielers van Techorama - Gill Cleeren, Kevin DeRudder en Pieter Gheysens - was dat een jaarlijks moment om naar uit te kijken. Zowel om nieuwe features en trends te ontdekken, als om collega-developers te leren kennen.

Toen Microsoft stopte met hun event, besloten de drie heren om de traditie voort te zetten. In 2014 organiseerden ze de eerste editie van Techorama. En dat was meteen een succes. De nood aan een moment om bijeen te komen, leefde bij de IT-community en Techorama slaagde erin om die behoefte in te vullen.

“We wisten niet goed waar we aan begonnen, maar hadden het gevoel dat de we de bal niet konden laten vallen. Het grote voordeel was dat we al in het milieu zaten. We hadden zelf al opgetreden als spreker, waren aanwezig op de events, dus we wisten wat we zelf belangrijk vonden en wie we moesten vragen.”
Pieter Gheysens, mede-oprichter

In 2022 is Techorama uitgegroeid tot één van de grootste evenementen voor de IT-sector in België en vullen ze drie dagen met workshops, sessies en keynotes. Sinds 2017 is de vaste locatie Kinepolis Antwerpen, en dat is geen toeval.

Techorama I Evenementlocatie Kinepolis Antwerpen© Techorama

Drie peilers voor een geslaagde conferentie

Het succesrecept van Techorama lijkt eenvoudig. Er zijn volgens de oprichters drie belangrijke onderdelen die er voor zorgen dat er elk jaar opnieuw een goedgevulde gastenlijst is:

Straffe inhoud op de agenda

De link tussen Techorama en Microsoft is tot op de dag van vandaag bijzonder sterk, maar de conferentie omvat een breed aanbod aan sprekers en onderwerpen. Om de agenda samen te stellen, rekent Techorama o.a. op de IT-community zelf. Iedereen is vrij om een onderwerp in te sturen waarover ze willen spreken of om een suggestie te doen voor een specifiek onderwerp waar ze meer over willen weten. Het contentteam beslist uiteindelijk welke onderwerpen er aan bod komen. Er is ook steeds meer aandacht voor onderwerpen die net iets verder van ‘hard IT’ en technische onderwerpen staan, denk aan soft skills zoals: “Hoe kan je een team leiden?” of “Hoe kan je je organisatie transformeren naar een agile organisatie?”. Sessies die heel populair zijn bij CTO’s.

Kwaliteit is één van de paradepaardjes van Techorama. Daarom werkt het team hard om elke editie enkele internationale topsprekers naar België te krijgen.

“Heb je geen goede agenda of sprekers, zal niemand een ticket kopen. Maar de echte meerwaarde van Techorama is de beleving.”
Pieter Gheysens, mede-oprichter

Beleving is de kern van Techorama

Een evenement organiseren, staat of valt met de beleving. De verwachtingen van alle gasten liggen na drie succesvolle edities torenhoog. Om die verwachtingen in te lossen, zorgen Pieter en co ervoor dat alle partners goed samenwerken. Het thema bedenken ze zelf - 2022 was een Las Vegas-editie - om vervolgens alle hoofdleveranciers samen te zetten voor een brainstorm. Tijdens die bijeenkomst bedenken ze allerlei manieren om het thema zo origineel mogelijk uit te werken. Alle suggesties zijn welkom. Het voordeel om dat samen te doen met je catering, eventlocatie en andere partners? Je doet beroep op de ervaring en creativiteit van die eventprofessionals en zorgt voor nieuwe invalshoeken.

 Techorama I Brainstorm Kinepolis Antwerpen© Techorama

Die synergie tussen alle partners en de visie van Techorama zorgde voor een spetterende editie in 2022. Van de luidsprekers die bezoekers onthaalden met “Viva Las Vegas” van Elvis Presley tot aan de goodie bags toe.

“We schenken veel aandacht aan de sprekers en content, maar ook aan het opbouwen van een verhaal rond het event. Mensen moeten een wauw-gevoel hebben als ze toekomen en met datzelfde wauw-gevoel weer vertrekken. We willen het Tomorrowland van de IT-conferenties zijn.”
Pieter Gheysens, mede-oprichter

Ben je benieuwd naar het resultaat? Hieronder kan je de aftermovie van het evenement bekijken:

 

Een goede eventlocatie is cruciaal

Sterke content en leuke ideeën alleen zijn niet genoeg. Je hebt een plaats nodig om al die ideeën vorm te geven. Als je in een venue zit met veel beperkingen, dan wordt het moeilijk om een straf resultaat neer te zetten. Techorama kiest niet voor niets voor Kinepolis, want “voor de mensen van Kinepolis Business is alles bespreekbaar. Ze houden de opties open en denken met je mee over hoe je jouw plannen zo goed mogelijk kan realiseren,” aldus Pieter Gheysens.

"We zijn verliefd geworden op de bioscoop-setting van Kinepolis voor onze IT-conferentie: grote zalen en schermen, comfortabele zetels, audiovisuele topkwaliteit, goede catering, … ideaal om ons verhaal op een spectaculaire manier tot leven te brengen."
Pieter Gheysens, mede-oprichter

In samenwerking met Kinepolis Antwerpen, zorgt Techorama er voor dat de beleving vanaf de eerste indruk goed zit. Bezoekers worden vanaf het eerste moment meegenomen in het verhaal. Daarna is het de uitdaging om dat thema overal te laten terugkomen:

 • Bij de aankleding van de conferentie en in de catering,
 • Via de games en standen van partners,
 • En zonder de goodiebags te vergeten.

Ontdek de veelzijdigheid van een samenwerking met Kinepolis

Kinepolis: de logische keuze voor Techorama

2022 was de vierde editie van Techorama samen met Kinepolis en iedere keer werd het een succes. Volgens de organisatie zijn de onderstaande troeven van Kinepolis daar mee verantwoordelijk voor:

 • De ligging en bereikbaarheid
 • De infrastructuur: schermen, comfortabele zetels en audiovisueel topmateriaal
 • Een team van ervaren accountmanagers
"Het is duidelijk dat de mensen bij Kinepolis Business weten hoe ze professionele evenementen moeten organiseren. Het contact met onze vaste Account Manager is heel erg goed. Wat je bij Kinepolis krijgt aan mogelijkheden als event-organisator , vind je eigenlijk nergens anders."
Pieter Gheysens, mede-oprichter

Voor Techorama blijft Kinepolis de logische keuze, ook de komende jaren. Voor de Nederlandse editie werken ze ondertussen ook samen met Kinepolis Nederland.

Jouw evenement bij Kinepolis?

Ben je op zoek naar een locatie voor je event, conferentie of bedrijfsevenement? Wil je samen met Kinepolis aan de slag om jouw ideeën uit te werken?

Neem dan hier contact met ons op

Techorama - Las Vegas Beleving
Techorama - Las vegas
 
 • kinepolis Antwerpen KULeuven-62

  Zij zijn al overtuigd

  Examens in de bioscoop: KU Leuven vindt partner in Kinepolis

  In juni 2020 beschikte de Antwerpse campus over onvoldoende capaciteit om op een veilige manier examens te organiseren. Kinepolis Antwerpen to the rescue.

 • Jaarlijks kinderfeest van BTB-ABVV in Kinepolis Antwerpen

  Zij zijn al overtuigd

  Jaarlijks kinderfeest van BTB-ABVV in Kinepolis Antwerpen

  De Sint trakteert op snoep en film!

 • De Nieuwe Dokken

  Zij zijn al overtuigd

  De Nieuwe Dokken in Gent

  Projectontwikkelaar doet kandidaat-kopers dromen in Kinepolis 

 • Techorama

  Zij zijn al overtuigd

  Techorama: beleving is troef bij één van de grootste IT-events in België.

  Drie dagen, 2.000 gasten, één unieke ervaring .Techorama werkte voor de vierde keer samen met Kinepolis Antwerpen om een onvergetelijk evenement te organiseren. Drie goedgevulde dagen met straffe sprekers, teamwork en een spectaculaire omkadering.

 • Credimo

  Zij zijn al overtuigd

  Credimo Academy: kennis delen tijdens Morning Sessions

  Credimo versterkt de klantrelatie met 150 makelaars bij Kinepolis

  Bekijk de case

 • kinepolis Antwerpen KULeuven-62

  Zij zijn al overtuigd

  Examens in de bioscoop: KU Leuven vindt partner in Kinepolis

  In juni 2020 beschikte de Antwerpse campus over onvoldoende capaciteit om op een veilige manier examens te organiseren. Kinepolis Antwerpen to the rescue.

 • Zij zijn al overtuigd

  Betalen met MasterPass™ = twee gratis filmtickets

  MasterCard en Kinepolis werken goed samen

 • Zij zijn al overtuigd

  Total-tankers genieten meer van films

  Kinepolis-tickets, ideale tool voor klantentrouw

 • Schermafbeelding_2016-07-12_om_16.58.52.png

  Zij zijn al overtuigd

  Bioscooptickets horen steevast in een loyalty programma

  Kinepolis in het Boost Group assortiment van incentives

 • Cine_en_Diner_BE.png

  Zij zijn al overtuigd

  Met Bongo en Cadeaubox naar Kinepolis: yes!

  Belevenisbonnen met bioscoop, een groot succes

 • Fuze Tea zorgt voor extra beleving tijdens Kinepolis On Tour.

  Zij zijn al overtuigd

  Fuze Tea zorgt voor extra beleving tijdens Kinepolis On Tour

  Het verhaal van een succesvolle samenwerking

  Bekijk de case

 • kinepolis Antwerpen KULeuven-62

  Zij zijn al overtuigd

  Examens in de bioscoop: KU Leuven vindt partner in Kinepolis

 • Zij zijn al overtuigd

  Disj laat jonge doelgroep proeven

  Sampling voor 3.000 Kinepolis-bezoekers

 • Zij zijn al overtuigd

  Groot en fun publiek, perfecte locatie bij Kinepolis

  Bezorg je consument een Pop Media ‘experience’

 • BNP3.jpg

  Zij zijn al overtuigd

  BNP Paribas Fortis, presenting partner ‘Cultuur in de Cinema’

  Staande ovatie voor opera bij Kinepolis

 • Thuisbezorgd_SCENE5_INTO_A_GREAT_TIME_535.jpg

  Zij zijn al overtuigd

  Kinepolis Business past perfect in Takeaway.com strategie

  Adverteren op bioscooptickets: snelweg naar awareness

 • Schermafbeelding_2016-07-12_om_16.58.52.png

  Zij zijn al overtuigd

  Techorama: beleving is troef bij één van de grootste IT-events in België.

  Drie dagen, 2.000 gasten, één unieke ervaring .Techorama werkte voor de vierde keer samen met Kinepolis Antwerpen om een onvergetelijk evenement te organiseren. Drie goedgevulde dagen met straffe sprekers, teamwork en een spectaculaire omkadering.

 • Zij zijn al overtuigd

  Fuze Tea zorgt voor extra beleving tijdens Kinepolis On Tour.

  Het is op moeilijke momenten, dat je écht het verschil maakt. Zo bezorgden Fuze Tea en Kinepolis Business honderden bezoekers tijdens de paasvakantie een unieke filmervaring, met respect voor de COVID-19-maatregelen.

 • Zij zijn al overtuigd

  Examens in de bioscoop: KU Leuven vindt partner in Kinepolis

  In juni 2020 beschikte de Antwerpse campus over onvoldoende capaciteit om op een veilige manier examens te organiseren. Kinepolis Antwerpen to the rescue.

 • Thuisbezorgd_SCENE5_INTO_A_GREAT_TIME_535.jpg

  Zij zijn al overtuigd

  Credimo Academy: kennis delen tijdens Morning Sessions

  Credimo versterkt de klantrelatie met 150 makelaars bij Kinepolis

Organiseer jij binnenkort jouw bedrijfsevent bij Kinepolis Business?

Stel je vraag aan één van onze
B2B Account Managers.

Left-star
Heb je vragen over onze oplossingen? Wil je graag even overleggen? Neem dan contact op met één van onze B2B Account Managers. Zij helpen je graag verder!

Ben je benieuwd naar het
kostenplaatje van jouw event?

right-star
Ben je helemaal klaar om erin te vliegen? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan voor jouw evenement. We overlopen graag alle mogelijkheden samen met jou.

Ervaar zelf de impact van de Kinepolis-bioscoopvouchers.

Stel je vraag aan één
van onze B2B Account Managers.

Left-star
Heb je vragen over onze vouchers? Wil je graag even overleggen? Neem dan contact op met één van onze B2B Account Managers. Zij helpen je graag verder!

Bestel je bioscoopvouchers in
onze handige webwinkel.

right-star
Ben je helemaal overtuigd van onze bioscoopvouchers als relatiegeschenk? Je kan zelf je bestelling plaatsen in onze B2B-webshop. Snel, gemakkelijk én veilig.

Zet jij binnenkort jouw bedrijf in de kijker in één van onze bioscopen?

Stel je vraag aan één van
onze B2B Account Managers.

Left-star
Heb je vragen over de mogelijkheden? Wil je graag even overleggen? Neem dan contact op met één van onze B2B Account Managers. Zij helpen je graag verder!

Klaar om je merk in de
verf te zetten in onze bioscopen?

right-star
Zit jouw doelgroep in onze zalen? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan voor jouw campagne. We overlopen graag alle mogelijkheden samen met jou.

Organiserez-vous votre prochain évènement d'entreprise chez Kinepolis Business ?

Posez votre question à l'un de nos
B2B Account Managers.

Left-star
Avez-vous des questions sur nos solutions ? Envie de nous soumettre vos idées ? Contactez l'un de nos B2B Account Managers. Ils se feront un plaisir de vous aider !

Êtes-vous curieux de savoir
quel budget prévoir ?

right-star
Vous êtes prêt à vous lancer ? Demandez un devis gratuit pour votre évènement ici. Nous nous ferons un plaisir de vous présenter toutes les possibilités.

Découvrez par vous-même l'impact des chèques-cinéma Kinepolis.

Posez votre question à l'un de nos
B2B Account Managers.

Left-star
Avez-vous des questions sur nos chèques ou voulez-vous en parler avec l'un de nos B2B Account Managers ? Contactez-les, ils se feront un plaisir de vous aider !

Commandez vos chèques-cinéma dans
notre notre webshop convivial.

right-star
Vous êtes convaincu du potentiel de nos chèques-cinéma comme cadeau d’affaires ? Passez votre commande dans notre webshop B2B. Rapide, facile et sûr.

Songez-vous à mettre en vedette votre entreprise dans l'un de nos cinémas ?

Posez votre question à l'un de
nos B2B Account Managers.

Left-star
Avez-vous des questions sur nos différentes formules ? Envie de nous soumettre vos idées ? Contactez l'un de nos B2B Account Managers. Ils se feront un plaisir de vous aider !

Prêt à promouvoir votre marque
dans nos cinémas ?

right-star
Votre groupe cible correspond au profil de nos visiteurs ? Demandez un devis gratuit pour votre campagne ici. Nous nous ferons un plaisir de vous présenter toutes nos formules.

Meer lezen?

Kinepolis, meer dan alleen cinema

Ontdek onze troeven Read more

over-kenipolis-img.png

Relatiegeschenken voor klanten en personeel: btw- en fiscaal aftrekbaar?

Lees meer Read more

Een draaiboek maken voor je evenement: tips, checklist en template

Lees meer Read more

Blijf op de hoogte