blog post detail
Blijf op de hoogte

Wil jij graag nog meer tips en tricks voor je volgend event of relatiegeschenk? Of wil je alle originele mogelijkheden rond adverteren in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in.

Subscribe to Email Updates

Feest in ‘t Stad: vind de ideale evenementenlocatie in Antwerpen

Antwerpen is een bruisende stad waar elke dag én op elke hoek van de straat wel iets te beleven valt. Concerten, theatervoorstellingen, festivals, bars, restaurants, discotheken,... Je zal je niet vervelen in Antwerpen. Ook voor eventmanagers is Antwerpen de hemel op aarde, want het aanbod aan unieke evenementenlocaties is indrukwekkend. In deze blogpost geven we je alvast wat inspiratie. Eddetverstoan?   


In Antwerpen zijn er alternatieve feestlocaties bij de vleet. Van het majestueuze MAS over de wondermooie Bourla tot de prachtige Zoo en het indrukwekkende Sportpaleis. Ook wie het kleiner ziet, zowel qua budget als qua genodigden, vindt er makkelijk een leuke plek voor een bedrijfsfeest of teambuilding.

evenementenlocaties antwerpen


De troeven van Antwerpen als eventlocatie


De voordelen van Antwerpen als evenementenlocatie zijn te bundelen in drie V-woorden: veelzijdig, verrassend en vlakbij.

 • Veelzijdig
  Antwerpen is de thuisstad van kunst, mode, gastronomie, geschiedenis,... Er is voor elk wat wils, elke eventmanager vindt er dus ongetwijfeld een plek en concept naar wens. De stad aan de Schelde staat niet stil, een ideale locatie dus om jouw genodigden te ontvangen. Zo laat je het bruisende karakter van de stad afstralen op jouw bedrijf. Bovendien kan je er - omwille van de eindeloze mogelijkheden - erg makkelijk business en pleasure combineren.

 

unieke event locaties antwerpen


 • Verrassend
  Antwerpen is heel wat meer dan de Groenplaats, de Grote Markt, de Kathedraal en de Meir. Elke wijk heeft zijn eigenheid en leuke plekjes. Het oude Militair Hospitaal vormt nu het decor voor de buurt het Groen Kwartier, met enkele culinaire hotspots als blikvangers. De vroegere, verloederde dokken van ‘t Eilandje herleven nu volledig met de komst van het MAS, vele bouwprojecten en originele bars en restaurants. En momenteel wordt hard gewerkt aan de gloednieuwe wijk Nieuw Zuid, waar ongetwijfeld ook unieke eventlocaties te vinden zullen zijn. Durf dus gerust out-of-the-box denken en platgetreden paden te verlaten.  

 • Vlakbij
  Antwerpen is makkelijk met de wagen bereikbaar vanuit alle hoeken van België en Nederland. Ook de trein brengt je snel op je bestemming. Bovendien is het Centraal Station meteen een mooi visitekaartje voor wie er afstapt.

 

alternatieve feestlocaties antwerpen


Heeft elke feestlocatie in Antwerpen dan enkel maar voordelen? Neen, zo rooskleurig moeten we het niet voorstellen. Niet elke plek is geknipt voor eender welke invulling. Zo is een museum geschikt voor een culturele teambuilding activiteit, maar niet voor een congres met walking dinner. Niet elke locatie is perfect bereikbaar. Wegens geen nabijgelegen parkeerplaatsen of geen bus- of tramhalte. Niet elke plaats kan jouw gewenste aantal genodigden aan. Het verschil tussen een drink voor 50 gasten of een receptie voor 1.000 genodigden is enorm.


Wat als we je vertellen dat er een locatie is die al deze bovenstaande vereisten kan afvinken én tegelijk ook in Antwerpen ligt? Kinepolis Antwerpen is makkelijk te bereiken, je kan er terecht voor elk type event en om het even welke capaciteit. Deze evenementenlocatie is echt een wit doek waarop je als eventmanager helemaal los kunt gaan.


Kinepolis Antwerpen: dé evenementenlocatie van ‘t Stad

In 1993 opende Kinepolis Antwerpen, toen nog Metropolis, de deuren. Met 24 zalen is dit bioscoopcomplex het paradepaardje van Kinepolis.

goedkope feestlocatie antwerpen

“We zijn aan de vijfentwintigste editie van onze familiedag toe bij Kinepolis. De eerste keer stond de vertoning van Aladdin op het programma. Sindsdien is ons familiefeest bij Kinepolis een vaste waarde - in onze agenda en die van onze leden.” - Britt Janssen, BTB-ABVV.

De troeven van Kinepolis Antwerpen

Capaciteit

Of je nu een kleine nieuwjaarsreceptie plant of op zoek bent naar een locatie voor een grootse bedrijfspresentatie, je bent welkom bij Kinepolis Antwerpen. De 24 bioscoopzalen en 4 polyvalente ruimtes kunnen flexibel ingezet worden, afhankelijk van jouw wensen.

Polyvalent

Een ontbijt met aansluitend een filmvertoning, inspirerende talks met een walking dinner of een heus familie-evenement met spektakel in de cinema? Voor elk concept kan Kinepolis Antwerpen zijn ruimtes slim indelen en eindeloos combineren.

Bereikbaarheid

Kinepolis Antwerpen is makkelijk te bereiken vanaf de Antwerpse Ring en heeft 2.500 gratis parkeerplaatsen ter beschikking. Bovendien stoppen enkele tram- en buslijnen vlak voor de deur.


“Waarom Kinepolis Antwerpen? Daar zijn veel redenen voor. De locatie, natuurlijk, en ook de ruime gratis parking. Niemand hoeft de stad in. Voor ons is de cinemazaal ideaal voor de presentatie. Fijn is ook dat de ontvangstzaal opgefrist is. Wij kunnen er onze klanten optimaal ontvangen. Voor de walking dinner staat de vaste Kinepolis-partner J&M Catering in, en daar zijn we tevreden over.” - Jeanine d’Hertefelt, AG Insurance.


Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees het hier.


Catering

De beste gesprekken gebeuren met een glaasje of een hapje in de hand. Kinepolis kan al jaren rekenen op de culinaire ondersteuning van J&M Catering. Zij zullen ook jouw bedrijfsfeest naar een hoger én heerlijk niveau tillen. Een ontbijt, een viergangendiner of originele hapjes? You name it, zij toveren het uit hun kookpotten.

_MAR1481


Service op maat

Tijdens de organisatie van een evenement weet je soms niet meer waar je hoofd staat. Bij Kinepolis krijg je een B2B Account Manager toegewezen die je tijdens het volledige proces bijstaat. Een vraag? Zij doen er alles aan om die te beantwoorden.

“Dit is meer dan zomaar een locatie. Je merkt meteen dat Kinepolis professioneel gericht is op events en het organiseren ervan. Iedereen zorgt er mee voor dat je event draait en blijft draaien.” - Gill Cleeren, Techorama.


Wil je graag Kinepolis Antwerpen ontdekken?
Breng meteen een virtueel bezoekje.


De blikvangers van Kinepolis Antwerpen

Mocht je nog steeds twijfelen over Kinepolis Antwerpen als geknipte eventlocatie, dan hebben we nog enkele extra troefkaarten in handen.


 • De exclusieve Loft
  Op zoek naar een ruimte met flair? Eind 2017 opende de Loft de deuren. Deze bijzondere locatie is 350 m2 groot en heeft een capaciteit van 330 personen. Dankzij de ramen aan weerszijden valt er enorm veel natuurlijk licht binnen. Er is zelfs een terras met groen. Een feestelijk aperitief in het zonnetje? Check!

 

37681688286_ebc89038c6_k
 • 4DX technologie
  Wil je jouw klanten verrassen met een exclusieve avant-première? Top. Wat als Kinepolis die filmervaring nog onvergetelijker maakt? 4DX laat je gasten echt in de film duiken dankzij de realistische en synchrone bewegingseffecten en weersimulaties. Zo wordt een spannende achtervolging of halsbrekende stunt levensecht.


Zo, je leest het. Kinepolis Antwerpen heeft alles in huis om van jouw evenement een knaller te maken.


Nog even een overzicht nodig van het complex in Antwerpen?

Download de infobrochure


Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw event? Neem dan contact op met één van onze B2B-Account Managers.

 

 

Sophie Sierens
In september 2018 kwam Sophie Sierens het Kinepolis B2B team vervoegen. Sindsdien timmert zij op nationaal niveau aan partnerships op lange termijn. “Ik koos hiervoor omwille van het sterke merk dat we vertegenwoordigen bij grote bedrijven. Het is een afwisselende en uitdagende job, en de magie van de bioscoopwereld maakt het een unieke ervaring.” In de bioscoop verkiest ze thrillers en actiefilms. Thuis is ze een echte Disney-fan. “Ik word ‘The Lion King’ (originele versie) nooit moe, door het verhaal, de muziek en de nostalgie.”
En septembre 2018, Sophie Sierens est venue compléter l’équipe B2B de Kinepolis. Depuis, elle s’attèle aux partenariats à long terme au niveau national. « J’ai choisi pour la marque forte que nous représentons de me concentrer sur les grandes entreprises. C'est un travail varié et stimulant, et la magie du monde du cinéma le transforme en une expérience unique. » Au cinéma, elle préfère les thrillers et les films d’action. À la maison, elle est une véritable fan de Disney. « Je ne me lasse pas du “Roi Lion” (en version originale), grâce à l’histoire, à la musique et à la nostalgie. »
 

Andere blogs in de kijker:

Voor je evenement is bij Kinepolis meer mogelijk dan je denkt

Lees meer Read more

Welke audiovisuele mogelijkheden biedt Kinepolis voor mijn evenement?

Lees meer Read more

Succesvol een evenement organiseren? Dat doe je zo.

Lees meer Read more

Meer lezen?

Kinepolis, een polyvalente partner voor je event

Lees meer Read more

Kinepolis, een polyvalente partner voor je event

Wanneer films misschien niet aan de orde zijn voor jouw evenement

Lees meer Read more

Onze Kinepolis-bioscopen

Lees meer Read more

Blijf op de hoogte