blog post detail
Blijf op de hoogte

Wil jij graag nog meer tips en tricks voor je volgend event of relatiegeschenk? Of wil je alle originele mogelijkheden rond adverteren in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in.

Subscribe to Email Updates

Welke audiovisuele mogelijkheden biedt Kinepolis voor mijn evenement?

Je kan jouw evenement feilloos plannen, maar een klein audiovisueel foutje en alles valt meteen in duigen. Denk maar aan een micro die niet werkt of een livefeed die achterloopt. Daarom werkt Kinepolis Business samen met Auvicom, vooral om ervoor te zorgen dat jouw evenement een groot succes wordt, zonder audiovisuele mankementen. Maar wat zijn nu de mogelijkheden? En welke apparatuur heb ik zoal nodig voor mijn event?


Audiovisuele mogelijkheden binnen Kinepolis

Eerst en vooral biedt Kinepolis Business een uitgebreide basisinfrastructuur voor haar klanten. We zorgen ervoor dat jouw presentatie haarfijn geprojecteerd wordt, begeleid door kwaliteitsvolle audio met verstaanbare spreker. Beeld je alvast in hoe geweldig jouw presentatie er kan uitzien, geprojecteerd op die indrukwekkend grote schermen. Kinepolis projecteert dagelijks talloze films en is bijgevolg op de hoogte van alle laatste nieuwe ontwikkelingen binnen de filmwereld. En dat speelt ook in jouw voordeel.

 

Decoratie (1).jpg

 

Als je je evenement bij Kinepolis Business organiseert, kan ook jij genieten van die laatste nieuwe hoogtechnologische snufjes. We hebben talloze projectiemogelijkheden in huis. Van simpelweg digitale projectie tot laser projectie en 3D-effecten. Ook aan audiosystemen zal het je niet ontbreken bij Kinepolis. Samen met jouw gasten kan je genieten van Dolby Surround of Dolby Atmos effecten.

 

Heb je toch nood aan dat speciale extraatje voor jouw evenement? Geen enkel probleem. Dankzij de samenwerking tussen Kinepolis Business en Auvicom kunnen we inspelen op ál je wensen. Auvicom is een audiovisueel bedrijf die zowel de verkoop, de verhuur als de dienst na verkoop doet van audiovisuele middelen. Het bedrijf werd opgericht in 1974 en heeft dus al heel wat ervaring op de teller.

 

Audiovisuele aanvullingen dankzij Auvicom

Met een gigantisch wit doek, fancy projectiemogelijkheden en top notch audiotechnieken ter beschikking, wat wil een mens nog meer, horen we je al denken. We bespraken het met Bart Van Den Daele, zaakvoerder van Auvicom. Hij legt nauwgezet uit hoe Auvicom een perfecte aanvulling biedt op het audiovisuele park van Kinepolis Business. En hoe ze samen zo goed mogelijk tegemoet komen aan de wensen van klanten, ook de speciale wensen.

 

“We hebben een waaier aan mogelijkheden van apparatuur voor jouw event”, stelt Bart Van Den Daele. “Je kan alles eigenlijk indelen onder vier algemene pijlers: audio, video, verlichting en structuur. Daarnaast hebben we nog een vijfde categorie, die we de speciallekes noemen. Belangrijk om weten is dat we bij elke etappe van jouw evenement ondersteuning bieden waar nodig.”

 

Cirque_du_soleil (14).jpg 

“De eerste twee categorieën lijken me vrij vanzelfsprekend. Mengtafels, (draadloze) micro’s, aangepaste pc’s om speciale audiobestanden af te spelen. Dat is een kleine greep van alles wat wij onder audio verstaan. Alles wat je kan bedenken dat nog nodig is bovenop het uitgebreide Dolby Surround of Dolby Atmos systeem dat zich al inhouse bij Kinepolis bevindt.”

 

De vier pijlers van Auvicom

“De grootste vraag bij video? Dat is het aansluiten van meerdere video- of pc-bronnen tegelijk. Reallife camera captatie, bijvoorbeeld reallife close-up beelden van jouw spreker, gecombineerd met Twitter livefeed op een ander scherm. En daarbovenop nog een extra scherm voor de presentatie van de sprekers, zodat zij live mee kunnen volgen. Tegenwoordig is er eindeloos veel content die je kan projecteren op je event. Is je publiek meertalig? Geen enkel probleem. Op scherm A kan je de presentatie volgen in het Nederlands, op scherm B in het Frans, op scherm C kan je een Nederlandse live Twitterfeed terugvinden en op scherm D een Franstalige.”

 

“Onze derde pijler staat voor belichting. Uiteraard zijn de cinemazalen van Kinepolis vrij donker en gericht op de vertoning van films. Dus dan kan het wel eens gebeuren dat wij voor extra belichting moeten zorgen. Denk maar aan podiumverlichting voor sprekers. Vaak voorzien we ook sfeerverlichting, al dan niet met toevoeging van moving lights.”

 

Structuur is onze laatste pijler. Een goed voorbeeld hiervan zijn podia en pupiters voor bepaalde sprekers. Of bewegende verlichting. Voor deze spots bouwen we dan een soort van structuur totem waaraan de verlichting bevestigd wordt. Maar het kan evengoed gaan over het afschermen, verdelen van bepaalde zalen of bekabeling van de zaal. Onlangs hielpen we Kinepolis Imagibraine nog bij een expo. Er waren een 20-tal exposanten aanwezig. Wij hebben toen de hele ruimte ingericht en gezorgd voor de stroom en de verdeling ervan tussen de exposanten.”

 

Enkele audiovisuele speciallekes

“Zoals eerder al vermeld, kan je bij ons ook rekenen op speciale extraatjes. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld live-streaming. Erg populair tegenwoordig. We zorgen er dan voor dat er een soort van virtuele vergaderruimte gebouwd wordt. Of dat je live een bepaald event kan uitzenden, denk maar aan TED Talks.”

 

Brugge_Albert_Hall (3).jpg

 

“Kan je spreker door omstandigheden (of door afstand) niet aanwezig zijn op jouw event? No worries, we zorgen ervoor dat hij/zij er alsnog bij is via onze streaming technieken. Bij een livestream komt heel wat kijken. Niet alleen heb je het correcte, professionele materiaal nodig, maar ook technici die weten hoe het allemaal in elkaar zit. Gelukkig kan je voor beide op ons een beroep doen. We volgen alles van A tot Z voor je op. Bij elk aspect van onze diensten zorgen we ervoor dat er gespecialiseerde technici aanwezig zijn, van audiotechniekers tot opbouwers en videotechnici.”

 

“Nog een ander extraatje is live-voting. Ideaal als je op een leuke manier interactie met je publiek wilt creëren. Daarnaast zijn we ook verantwoordelijk voor vertalingen, al dan niet live. Wij zorgen voor de vertaalcabines én de vertalers zelf. Een laatste voorbeeldje is onze 'Digital Signage', veel gebruikt bij grotere events met meerdere zalen. Aan elke ingang staat dan een LED-monitor die de agenda voor die dag weergeeft. De agenda of dringende berichten worden telkens geüpdatet vanuit 1 centraal punt, zodat alles meteen up-to-date staat.”

 

Ben je klaar om jouw event te organiseren, maar ben je nog op zoek naar een handige leidraad doorheen het organisatieproces? Download dan ons e-book waarin je een handig stappenplan terugvindt om een succesvol evenement te organiseren.

 

Klaar om een geweldig bedrijfsevent bij Kinepolis te organiseren? Contacteer ons hier.

Vraag meer informatie

 

 

draaiboek voor je evenement bij kinepolis

Lien Van Vynckt
Lien Van Vynckt is aan de slag bij Kinepolis sinds 2008, vanaf 2015 als National B2B Account Manager. Begin april 2017 werd zij National Key Account Manager Food, verantwoordelijk voor de contracten en afspraken met de Food Partners, ook in de shops. “De volgende stap in mijn B2B-ontwikkeling!” Of ze nu werkt voor klanten of leveranciers, altijd staat ‘maatwerk’ centraal. En meedenken! De laatste film die haar kippenvel gaf was ‘De Premier’. Jawel, Lien is een echte Vlaamse film-fan.
Lien Van Vynckt, qui travaille à Kinepolis depuis 2008, occupe le poste de National B2B Account Manager depuis 2015. Début avril 2017, elle est devenue National Key Account Manager Food, responsable des contrats et accords avec les partenaires food, y compris dans les shops. « C’est l’étape suivante dans mon développement B2B ! » Qu’elle travaille pour des clients ou des livreurs, « le travail sur mesure » reste au centre de ses préoccupations. Et la participation également ! Le dernier film à lui avoir donné la chair de poule était « De Premier ». Hé oui, Lien est une fan de films flamands.
 

Andere blogs in de kijker:

Live streamen van video op een cinemascherm

Lees meer Read more

Hoe vind je de ideale gastspreker voor je event?

Lees meer Read more

5 troeven van een cinemazaal als eventlocatie

Lees meer Read more

Meer lezen?

Kinepolis, een polyvalente partner voor je event

Lees meer Read more

Kinepolis, een polyvalente partner voor je event

Wanneer films misschien niet aan de orde zijn voor jouw evenement

Lees meer Read more

Onze Kinepolis-bioscopen

Lees meer Read more

Blijf op de hoogte