4DX-cinema: de ‘ultimate movie experience’ voor je B2B-event
blog post detail
Blijf op de hoogte

Wil jij graag nog meer tips en tricks voor je volgend event of relatiegeschenk? Of wil je alle originele mogelijkheden rond adverteren in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in.

Subscribe to Email Updates

4DX-cinema: de ‘ultimate movie experience’ voor je B2B-event

Eind 2017 zorgde Kinepolis voor een primeur: de lancering van 4DX-cinema in België, in Antwerpen en Brussel. Hiermee worden de grenzen van filmbeleving verlegd. Als kijker word je ‘part of the action’. Je zit er middenin. Je racet in de wagen, drijft in de oceaan, voelt de wind in je haar en ruikt de bloemen in de wei. Hoe werkt dit precies en hoe pak je hiermee uit bij klanten, relaties of medewerkers? Een inspirerend gesprek met Tom Grymonprez, Country Manager Operations bij Kinepolis België en Luxemburg.

 

35 werkdagen: meer had Kinepolis niet nodig om twee Belgische bioscoopzalen te strippen tot op het beton en volledig in te richten als 4DX-bioscoop, elk met 160 speciale zetels. De making-of video laat duidelijk zien hoe grondig dit werd aangepakt. In de zomer viel de beslissing, medio december 2017 stond de pers al vol enthousiaste verhalen.

 

4DX-cinema: hoe werkt het precies?

 

Tom Grymonprez: “Met 4DX brengen we een ándere filmbeleving. Een ‘premium experience’ mogen we wel zeggen. The Next Step. Niet alleen visueel en auditief, maar ook met beweging, geur, licht, wind en water. De stoelen beschikken over een speciale motor die je stoel heel precies en perfect synchroon - op een 100ste van een seconde juist - laat bewegen in functie van wat je op het scherm ziet en beleeft. De filmervaring wordt versterkt door wel 20 realistische effecten waaronder rollen, zwaaien, draaien, opveren en trillen, wind, water, regen, geuren, warme lucht, sneeuw, bliksem en mist.”

 

 

 

Als ‘kijker’ krijg je absoluut het gevoel midden IN de actie te zitten. Je beweegt doorheen een ander sterrenstelsel (far, far away) of in een bootje tijdens de landing in Normandië, de golven spatten je tegemoet. Sommigen noemen het ‘pretparkcinema’.

“Wij koppelen de topervaring van 4DX aan topcontent”


“Let wel: al die special effects betekenen niet dat 4DX-films ‘pretparkfilms’ zijn. Wij koppelen de topervaring van 4DX aan topcontent - zeg maar: de grote blockbusters van de Amerikaanse film. Maar uiteraard lenen actiefilms zich hier het best voor, genre Star Wars, Maze Runner,  Jumanji, Jurassic World en zo meer.”

 

Waarom bij Kinepolis?

 

De 4DX-technologie - ontwikkeld door CJV, een groot Koreaans bioscoopbedrijf - bestaat al enkele jaren en is inmiddels de kinderschoenen ontgroeid. Wereldwijd zijn er zo’n 500 bioscopen die dit aanbieden. Waarom koos Kinepolis ervoor om dit als eerste in België te presenteren?

 

Tom Grymonprez: “Wij profileren ons sinds het begin als technologisch innoverend.

4DX kwam er omdat we marktleiders en ‘best in class’ willen blijven. Door de ‘ultimate movie experience’ te presenteren, doen we dat effectief. Eerder deden we dat al door de introductie van Laser Ultra en IMAX. Goed om te weten is dat ook die andere technologieën in ons aanbod blijven. Dit is alleen een optie méér. Een unieke optie, wel! (lacht).”

 

Uniek voor je B2B-event

 

In de voorbije jaren heeft Kinepolis zich ontpopt als uitgelezen locatie voor allerlei B2B-events voor klanten, relaties en medewerkers. Past 4DX ook in dat verhaal?

 

Tom Grymonprez: “Zeer zeker! Wil je je publiek een unieke ervaring bezorgen, dan is dit dé keuze. Want dan profileer je je als technologisch innoverend bedrijf. Doe je het in dit lanceringsjaar, dan presenteer je écht iets nieuws dat hier bijna nergens anders te beleven valt. En het succes is gegarandeerd. De aanvragen van bedrijven lopen nu al vlot binnen.”

 

4DX by Kinepolis

 

4DX is vernieuwend en attractief. Maar het is ook omdat uitgerekend Kinepolis het aanbiedt, dat dit extra aantrekkelijk is voor B2B-events.

 

Tom Grymonprez: “Net omdat het ‘4DX by Kinepolis’ is, profiteer je meteen ook van alle pluspunten die we bieden voor events. Ons B2B-team heeft een lange en rijke ervaring in het begeleiden en organiseren van bedrijfsevenementen, zo’n 1.200 events per jaar.

 

Typisch Kinepolis is dat de bioscopen makkelijk te bereiken zijn (ook met het openbaar vervoer) en een overvloed aan parkeergelegenheid bieden voor de gasten. De speciaal uitgeruste cinemazalen zijn perfect als congreszaal. Daarnaast zijn er polyvalente ruimtes die naar wens kunnen worden ingericht voor recepties, networking, een walking dinner, infostanden en zo meer. Zo heb je alle ruimte om een compleet programma rond de filmvoorstelling te bouwen.”

 

Adverteren in 4DX?


Kun je de ‘ultimate movie experience’ gebruiken om je merk of product ‘in the picture’ te zetten?

Tom Grymonprez: ”Absoluut! Natuurlijk kun je je ‘klassieke’ spot in 2D voor de 4DX-film laten zien. Maar er kan ook méér. Onlangs liet Audi zijn spot bewerken voor 4DX zodat die perfect in dezelfde technologie beleefd werd. Daarvoor werd een code bovenop de video gelegd. Dit gebeurde via onze partner Brightfish die de bewerking coördineerde. Je kan dus je spot ook omtoveren tot een unieke belevenis. Zoiets zal je publiek niet snel vergeten!”


Natuurlijk kan je daar bovenop alle beschikbare advertising-mogelijkheden bij Kinepolis benutten, via digital signage, sampling, animaties en activaties, advertising in de vitrines, op baches en zo meer.

 

 

 

 


De Audi-case rond de lancering van de Gopro
geeft een goed voorbeeld van wat mogelijk is voor een B2B-event:

  • toespraak en presentatie in de zaal
  • aankondiging lancering Audi Gopro voor dealers
  • projectie spot in 4DX
  • nieuw model in de foyer
  • testrit mogelijk op parking
  • voorstelling 4DX film
  • networking receptie

 

 

 

De 4DX-review van Olivier, Marketing Manager bij een reclamebureau:

“Geeft een compleet andere ervaring dan je gewend bent. Heel verrassend. Ik kwam voor het eerst in contact met 4DX via Audi-reclame. Dit is enorm blijven hangen, heel indrukwekkend. Of dit geschikt is voor B2B? Zeer zeker. 4DX is innovatief, dynamisch en je maakt deel uit van het verhaal. Top!”

 

Ook voor HR-events


Wil je je personeelsleden een onvergetelijke belevenis bezorgen? Ook dan is 4DX ideaal.


Tom Grymonprez: “Met name als teambuilding activiteit is samen een actiefilm beleven het summum. Maar je kunt dit ook programmeren als familie-event waarbij je je werknemers samen met hun partners en kinderen uitnodigt. Omdat het echt wel avontuurlijk is, stellen we enkele veiligheidsregels voorop voor kleine kinderen en mensen met bepaalde aandoeningen, dat is logisch. Als je dat wilt, kan je daarvoor een aparte (2D-) voorstelling of activiteit voorzien. Maar los daarvan kun je zeggen dat 4DX ‘the ultimate movie experience’ is voor ál je doelgroepen.”

 

Wat dacht je van een unieke belevenis voor je klanten of prospects, een ‘schokkend’ avontuur voor je dealers, een spannend teambuilding event voor je personeel?

 

Laat hen écht iets beleven, kies voor 4DX by Kinepolis.

 

Onze B2B Account Managers wachten op jouw seintje!

Vraag meer informatie

 

Stephanie Hostijn
Begin 2015 startte Stephanie Hostijn als stagiaire bij het B2B support team. Vervolgens verving zij de National Account Manager om daarna weer te keren naar het support team. In mei 2018 werd zij National Key Account Manager Non-Food. “Ik organiseer evenementen voor bedrijven, help hen de juiste Kinepolis-kanalen in te zetten voor hun marketing en werk met hen samen rond bioscoopvouchers. Fantastisch. Ik haal veel voldoening uit tevreden klanten.” Van welke films houdt ze? “Romantische films en komedies, zeker. ‘The Notebook’ is mijn favoriet.”
Début 2015, Stephanie Hostijn a intégré l’équipe support B2B en tant que stagiaire. Elle a ensuite remplacé le National Account Manager avant de réintégrer l’équipe de soutien. En mai 2018, elle est devenue National Key Account Manager Non-Food. « J’organise des évènements pour des entreprises, les aide à mettre à profit les bons canaux Kinepolis pour leur marketing et collabore avec eux sur les chèques-cinéma. Fantastique. Rendre ses clients satisfaits est très gratifiant. » Son type de films ? « Les films romantiques et les comédies, sans aucun doute. “The Notebook” est mon préféré. »
 

Andere blogs in de kijker:

De meest gestelde vragen over bioscoopvouchers

Lees meer Read more

Welk fiscaal voordeel geniet je voor relatiegeschenken?

Lees meer Read more

Zet bioscoopvouchers in voor loyaliteitsprogramma’s en promotionele acties.

Lees meer Read more

Meer lezen?

Kinepolis, een polyvalente partner voor je event

Lees meer Read more

Kinepolis, een polyvalente partner voor je event

Wanneer films misschien niet aan de orde zijn voor jouw evenement

Lees meer Read more

Onze Kinepolis-bioscopen

Lees meer Read more

Blijf op de hoogte