blog post detail
Blijf op de hoogte

Wil jij graag nog meer tips en tricks voor je volgend event of relatiegeschenk? Of wil je alle originele mogelijkheden rond adverteren in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in.

Subscribe to Email Updates

5 event apps die elke eventplanner moet kennen.

Tegenwoordig is technologie continu aanwezig rondom ons en dat merken we ook. We verlaten het huis niet meer zonder smartphone in de hand. Zonder dit vernuftig hoogtechnologisch apparaat zijn we compleet verloren. We vertrouwen er non-stop op en we voelen ons onvolledig als we onze oplader thuis vergeten zijn. Gelukkig maakt deze briljante uitvinding ons leven vaak ook een pak makkelijker, ook de organisatie van een evenement.

 

Als eventplanner zijn er duizenden zaken waaraan je moet denken en een kleine vergissing kan grote gevolgen hebben. Daarom zetten wij vijf applicaties op een rijtje die het leven van elke eventplanner een pak makkelijker maken.

 

Eventbase

Bovenaan ons lijstje met event apps staat de award winnende applicatie ‘Eventbase’. Zij wonnen in 2014, 2015 én in 2016 de award voor ‘Beste Event App’ op de Event Technology Awards. De applicatie bevat een heleboel nuttige tools en snufjes die jouw taak als eventplanner verlichten. Waaronder een ‘around me’ functie waarbij je ziet welke gebruikers van de app in jouw buurt zijn. Of een uitgebreide plattegrond van jouw evenementen locatie, een ingebouwd overzicht van verschillende social media kanalen en nog een heleboel andere vernuftige tools. Goed om weten is dat de app zowel beschikbaar is voor iPhone als Android.


Wat is het kostenplaatje , vraag je je misschien af? Gelukkig voor ons is er zowel een gratis als een premium versie op maat beschikbaar. Je kunt eens proefdraaien met de gratis versie, staat de app je aan dan kun je de premium versie aanschaffen. Als laatste heeft Eventbase een erg indrukwekkend palmares aan bekende klanten die je misschien over de streep kunnen trekken. IBM, Microsoft, Disney en ESPN is een kleine greep uit het celebrity gamma dat al enige tijd een beroep doet op Eventbase.

Eventbase event apps 

Pinterest

Pinterest is een applicatie die bij de meesten misschien al iets bekender in de oren klinkt. Zoals hun baseline al verklapt, is het een handige ideeëncatalogus voor iedereen. Je kunt deze app gebruiken om creatieve inspiratie op te doen om moodboards voor jouw event samen te stellen. Twee grote pluspunten

zijn dat Pinterest beschikbaar is voor alle devices én volledig gratis.


Pinterest is erg gebruiksvriendelijk en je hebt geen handleiding nodig om er wegwijs in te raken. Je kunt je simpelweg met een e-mailadres of met je Facebook registreren en meteen aan de slag gaan. Je creëert een map en scrolt door een haast eindeloze reeks van afbeeldingen, artikelen en gifs op Pinterest. Zie je iets dat je bevalt, dan kun je met twee kliks het item op je eigen moodboard plaatsen. Het is eveneens mogelijk om meerdere bijdragers per map in te schakelen, zo kun je makkelijk ideeën uitwisselen met anderen.

 

pinterest event app 

WeatherPro

Op voorhand op de hoogte zijn van de weersvoorspelling tijdens jouw event is een must. Zeker als het een evenement is dat buiten plaatsvindt. Er bestaan honderden applicaties om het weer te voorspellen, maar wij zweren bij WeatherPro. Je kunt er de weersvoorspellingen vinden voor de komende zeven of veertien dagen en voor meer dan twee miljoen locaties wereldwijd.


De app heeft een erg overzichtelijke interface waarin temperatuur, windrichting, vochtigheidsgraad, UV- index en nog verschillende andere details vermeld staan. De input voor de weerberichten is gebaseerd op data van MeteoGroup, Europa’s grootste, onafhankelijke weerstation. De basisversie is volledig gratis en voor een gedetailleerde premium versie betaal je 10 euro op jaarbasis.

 

Weatherpro event app

 

Hootsuite

Een post op Facebook, een tweet op Twitter, een Instapost, er zijn een heleboel sociale kanalen die je kunt gebruiken voor de promotie van je evenement. Helaas is het niet altijd even haalbaar om op elk sociaal kanaal iets te publiceren, het is erg tijdrovend en vaak onoverzichtelijk. Daarvoor hebben we nu een oplossing gevonden: Hootsuite.


Deze applicatie helpt je crossmediaal je social media posts te beheren. In één dashboard zie je een duidelijk overzicht van alle gekoppelde social kanalen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een stukje content niet via één medium te verspreiden, maar via allerlei social media. Je hoeft er erg weinig voor te doen, gewoon klaarzetten, op Publish klikken en jouw post verschijnt online op de geselecteerde social media. Daarnaast heeft de event app nog enkele andere handige tools waaronder real-time analytics. Het is volledig gratis en beschikbaar voor zowel Android en iOS.

 

HootSuite event apps

News Pro

Onze laatste event app komt uit de Microsoft stal. Op basis van jouw beroep stelt de app een nieuwsfeed samen waarop jij bijvoorbeeld het laatste nieuws over de evenementensector te zien krijgt. Je hoeft alleen maar de event app met jouw LinkedIn of Facebook profiel te verbinden et voilà! Daarnaast biedt News Pro ook een ‘speedy’ optie waarbij je een samenvatting van een bepaald artikel krijgt, waarin de belangrijkste punten gehighlight worden. Net zoals bovenstaande event apps is News Pro ook volledig gratis en beschikbaar voor elk toestel.


Met deze vijf handige event apps kun je er meteen invliegen en jouw evenement beginnen  organiseren. Zie je het bos door de bomen even niet meer? Neem dan zeker eens een kijkje in  onze draaiboek template om jouw event succesvol te laten verlopen.

 

Wens je graag meer informatie over onze event-oplossingen? Contacteer ons dan hier.

Vraag meer informatie

 

 

draaiboek voor je evenement bij kinepolis

Gauthier Deliens
In 2006 startte Gauthier Deliens bij Kinepolis Brugge en sinds 2008 is hij er enthousiast aan de slag als B2B Account Manager voor Brugge & Oostende. Evenementen, gifts en reclame voor bedrijven, dat zijn trefwoorden in zijn afwisselende job. “Leuk product, tof team, dynamisch bedrijf!” Een tevreden klant geeft hem altijd de grootste voldoening. Deze jonge vader houdt van sportieve actiefilms met een inspirerende boodschap zoals ‘Remember the Titans’ en trekt soms zijn loopschoenen aan in de lunchpauze. Catch him if you can.
Gauthier Deliens a commencé sa carrière à Kinepolis Brugge en 2006, et occupe avec enthousiasme le poste de B2B Account Manager pour Kinepolis Brugge et Oostende depuis 2008. Évènements, cadeaux et publicité pour les entreprises, tels sont les maîtres mots de sa fonction hautement variée. « Un chouette produit, une équipe géniale, une entreprise dynamique ! » Il trouve toujours une grande satisfaction à faire des clients heureux. Ce jeune père aime les films d’action sportifs au message inspirant tels que « Le Plus Beau des combats », et il lui arrive parfois d’enfiler ses chaussures de course pendant la pause de midi. Arrêtez-le si vous pouvez!
 

Andere blogs in de kijker:

Hoe maak je een draaiboek voor je evenement?

Lees meer Read more

5 troeven van een cinemazaal als eventlocatie

Lees meer Read more

Een evenement organiseren bij Kinepolis: hoe werkt het?

Lees meer Read more

Meer lezen?

Kinepolis, een polyvalente partner voor je event

Lees meer Read more

Kinepolis, een polyvalente partner voor je event

Wanneer films misschien niet aan de orde zijn voor jouw evenement

Lees meer Read more

Onze Kinepolis-bioscopen

Lees meer Read more

Blijf op de hoogte