blog post detail
Blijf op de hoogte

Wil jij graag nog meer tips en tricks voor je volgend event of relatiegeschenk? Of wil je alle originele mogelijkheden rond adverteren in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in.

Subscribe to Email Updates

De 20 beste relatiegeschenken om je zakenrelaties te verleiden.

Wie heeft er nog nooit de bal misgeslagen bij het geven van relatiegeschenken? Wij alleszins wel. Een relatiegeschenk geven biedt de mogelijkheid om een partnership te bestendigen, het laatste zetje te geven aan een twijfelende klant of je collega met 25 jaar dienst in de bloemetjes te zetten.


goodiebags relatiegeschenk

Laat de kans om van je prospects zeer tevreden klanten te maken niet liggen en vind het perfecte relatiegeschenk. Wat waarderen je collega’s of contacten het meest? Welke indruk wil je op je klanten of collega’s maken? En waarop moet je letten als je relatiegeschenken kiest? Wij dachten er even over na en stelden onze top 20 van favoriete relatiegeschenken op!

 

Wat zijn de trends?

Er zijn geen formules waarmee je het perfecte relatiegeschenk kan vinden. Maar op de Promotional Products International Association’s (PPAI) Expo, een grote relatiegeschenkenbeurs in de Verenigde Staten, hebben we een aantal trends waargenomen. Op basis hiervan kan je een aantal originele en klassieke relatiegeschenken selecteren.

 

“It’s about the technology, stupid”

Dat technologie de trend nr. 1 is, hoeft niet te verbazen. Items zoals powerbanks en tablet accessoires zijn zeer nuttig in het professionele leven en in de vrije tijd. Volgens een onderzoek van ASI is nut de voornaamste reden voor ontvangers om een relatiegeschenk bij te houden. Alle relatiegeschenken die je klant helpen om ‘connected’ te zijn en die zijn leven iets makkelijker maken, zijn een schot in de roos. Met powerbanks en gsm-oortjes scoor je bijna altijd.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is meer dan ooit een thema. Als je duurzame relatiegeschenken geeft, breng je twee boodschappen over: je bent begaan met het milieu en je straalt uit dat je begaan bent met het welzijn van je klant.

 

High value

Als je op je verjaardag van je partner een kortingsbon uit een tijdschrift krijgt, zal je waarschijnlijk teleurgesteld zijn. Dat is bij klanten niet anders. De meesten onder ons waarderen geschenken waar moeite en tijd is in gekropen. Klanten voelen zich meer geapprecieerd als ze waardevolle relatiegeschenken ontvangen. Uit onderzoek blijkt ook dat waardevolle en gepersonaliseerde relatiegeschenken tot meer quality leads leiden. Een goede reden om te investeren in relatiegeschenken, niet?

 

Persoonlijke benadering

We zeiden het eerder al: gepersonaliseerde relatiegeschenken leiden tot meer quality leads. Je klanten persoonlijk benaderen is nog steeds “the way to go”. Relatiegeschenken met een persoonlijke boodschap zorgen ervoor dat het geefmoment iets memorabels wordt en dat de klant zich meer gewaardeerd voelt. Deins dus niet terug om een persoonlijke toets te geven aan een geschenk.


Wat zijn nu de 20 beste relatiegeschenken?

Als je rekening houdt met de trends hierboven, kom je bij een hele reeks relatiegeschenken uit. Door de jaren heen hebben we er honderden geprobeerd, maar dit is onze Top 20.

 

Pen

Het lijkt niet het origineelste relatiegeschenk, maar het is er wel eentje dat je contacten zal plezieren. Je hoeft echter niet altijd te opteren voor een klassieke metalen luxe pen, al zullen de meesten onder ons daarmee tevreden zijn. Schenk ‘ns een duurzame pen. Zogenaamde ecopennen zijn er in verschillende vormen. Tegenwoordig vind je overal houten pennen. Bovendien kan je die pennen personaliseren zodat je opvalt tussen de stroom aan relatiegeschenken. En laten we styluspennen niet vergeten. Dat zijn touchscreen pennen waarmee je zowel kan schrijven als computerschermen en smartphones mee bedienen. Manieren genoeg dus om te scoren met een pen.

 

De USB-stick 

usb relatiegeschenk

We hebben er allemaal meerdere, maar niemand vindt er een wanneer het nodig is: de USB-stick. De USB-stick lijkt op het eerste gezicht een verouderd item. Er zijn genoeg clouds en programma’s waarop je je bestanden kan bewaren en op elk moment kan bewerken. Toch is een USB-stick een interessant artikel. Als jij erin slaagt om een origineel ontwerp te maken,
kan je hiermee toch opvallen en een goede indruk nalaten.

 

Powerbank

Iedereen is constant met zijn smartphone bezig. Jij bent deze blog misschien op je smartphone of tablet aan het lezen. Daarom zijn powerbanks handig. Een powerbank is een van die smartphone- en tabletaccessoires, waarmee je je klanten veel plezier mee kan doen. Het zijn uitermate nuttige toestellen, maar de vooruitgang staat niet stil. Powerbanks worden steeds uitgebreider en alsmaar trendier. Je vindt ze in verschillende kleuren en met meer opties. Koppel hier ook het nuttige aan het aangename: je kan probleemloos je powerbank laten bedrukken met je logo.

 

Wijn

De laatste jaren worden er steeds vaker biermanden geschonken. Toch verliest wijn zijn status als kostbaar relatiegeschenk niet. Natuurlijk kan je de duurste flessen Côte de Nuits of flessen wijn met jouw logo aanbieden. Maar verlies ook wijnaccessoires niet uit het oog. Een verfijnd wijnglas, een kurkentrekker in de vorm van jouw logo of een originele wijnstop maken minstens evenveel indruk.

 

Bioscoopvouchers van Kinepolis

bioscoopvouchers kinepolis

Met bioscoopvouchers van Kinepolis schenk je

je klanten of medewerkers een gezellige avond film, in een Kinepolis-bioscoop naar keuze. Je klanten of medewerkers kiezen dus zelf waar en wanneer ze naar hun favoriete film gaan kijken.


Vanaf 100 exemplaren kun je je bioscoopvouchers laten personalis
eren.  Bioscoopvouchers en filmdoosjes bestel je snel, eenvoudig en veilig online via onze webshop. Heb je meer vragen? Neem dan contact op met de B2B Account Managers.

 

popcorngif

 

 

Verzorgingsets

Ijdelheid is ons niet vreemd. In de B2B-wereld is een goed voorkomen vaak essentieel voor een succesvolle organisatie. In dat opzicht zijn bijvoorbeeld een manicuresets of andere cosmetica producten goede opties als relatiegeschenk. 

 

Draagtassen

Als je naar een bedrijfsevent gaat, krijg je bij aankomst meestal een goodie bag, met leuke of minder leuke geschenken in. De tas wordt daarbij niet altijd naar waarde geschat. Maar jij kan hierop de uitzondering vormen. Dat kan op verschillende manieren: schenk eco-tassen die gemaakt zijn van papier of katoen. Je kan ook opvallen door je tassen comfortabel en trendy te maken. Tassen met lange hengsels verenigen deze twee criteria.


Bluetooth speaker

Van dit relatiegeschenk kan je met zekerheid zeggen dat het niet in de lade of de vuilbak zal belanden. Een bluetooth speaker is een handige draagbaar toestel waarmee je op elk moment een feest op gang kan brengen. Het is vooral een technologisch toestel dat je op elk moment met de meeste smartphones, laptops en andere toestellen kan verbinden.


Tablet-accessoires

Net als smartphones zijn tablets niet meer weg te denken. Tablet-accessoires zijn dus zeer welgekomen relatiegeschenken. Tablet-accessoires zoals tablethoezen, tablethouders of touchscreenpennen, doen het altijd goed. Hier biedt personalisatie opnieuw een kans.


Reisaccessoires

Wie van ons snakt van tijd tot tijd niet naar een welverdiende vakantie? Je kan ervoor zorgen dat klanten je organisatie met het zalige gevoel van vrije tijd  vereenzelvigen. Hoe doe je dat? Door reisaccessoires te schenken en te laten personaliseren. Of het nu reiskoffers, reisgezelschapsspellen of kleine reistassen zijn, met reisaccessoires kan je makkelijk imponeren.

 

Sportartikelen

golf relatiegeschenkWielrennen is meer en meer dé manier om sporten en netwerken te koppelen. Toch is golf niet helemaal van zijn sokkel gevallen. Veel deals worden nog altijd op de ‘green’ gesloten. Daarom zijn golfartikelen een goed geschenk voor een liefhebber van de sport. Maar daar hoeft het niet bij te blijven, voetbal is nog altijd Koning. Vooral bedrijven die zich sportief en dynamisch willen profileren, schenken met succces voetbal artikelen, zoals shirts, pvc voetballen, sjaaltjes. Door zulke artikelen te schenken geef je bovendien ook aan dat je openstaat voor een mogelijkheid om samen met de ontvanger een partijtje te spelen of een wedstrijd te bekijken.


Opvouwbare paraplu’s

In een land als het onze, waar regen regelmatig met bakken uit de hemel valt, is een paraplu geen overbodige luxe. Het is dan ook een heel efficiënte manier om je naamsbekendheid te vergroten. Voel je dan ook niet te beroerd om dit klassieke, maar zeer nuttige cadeau te geven. Vergeet de paraplu’s niet te personaliseren.

 

Barbecue-artikelen

Barbecue-artikelen zijn fantastische giveaways. Het hoeft niet te verbazen dat deze artikelen meestal in de voedingssector een groot succes zijn. BBQ-sets met je logo op of bedrukt met de naam van de ontvanger doen het sowieso goed. Houd er wel rekening mee dat deze geschenken seizoensgebonden zijn.  


Notitieboekjes

Een notitieboekje is bijna onlosmakelijk verbonden met een pen. Met notitieboekjes speel je het veilig, niemand wordt erdoor voor de borst gestoten. Anderzijds is het niet echt een opwindend geschenk, nietwaar? Fout! Je kan je notitieboekjes laten bedrukken en persoonlijke boodschappen in laten verwerken. Opnieuw: gepersonaliseerde geschenken doen het altijd goed. Maar zoals je vast kan raden, kan je hier op het milieubewustzijn inspelen. Er zijn verschillende verdelers bij wie je terecht kan voor eco-notitieboekjes.


VR-brillen

Een VR-bril is het ideale geschenk om je zin voor innovatie en cVR-bril cadeaux d'affairesreativiteit te uiten. Het dompelt de ontvanger onder in een nieuwe wereld. Maar je kan er meer mee doen 

dan enkel je klanten of collega’s laten genieten van spelletjes. Gebruik kartonnen VR-brillen als tool in je videomarketing.

Als jij regelmatig presentaties geeft, kan je makkelijk content creëren die de bezitter van een VR-bril vanop afstand kan bekijken. Je kan daarnaast ook apps creëren, waarmee potentiële klanten je producten vanop afstand kunnen uitproberen. Zo konden klanten enkele jaren geleden virtueel een testritje maken met de Volvo XC90. Als je jezelf als vernieuwende organisatie wilt profileren, kan een VR-bril niet ontbreken in je arsenaal aan relatiegeschenken.


Handdoeken

Persoonlijke accessoires zoals manicuresets doen het goed. Ze lijken op het eerste zicht niet bijster origineel, maar kunnen dat wel zijn. Dat geldt ook voor de handdoek. Je kan je handdoeken natuurlijk laten bedrukken.


Kop en schotels

Het eerste waar sommigen aan denken bij het horen van koppen en schotels, is het servies van de bomma of  de ‘Royal Doulton with Periwinkles’ van Hyacinth Bucket. Ze lijken wat oubollig, maar vintage is cool, toch? Je kan gaan voor het  klassieke duim-en-wijsvinger-aan-het-oortje-en-pink-omhoog-kopje. Maar het zou zonde zijn mocht je de kans laten liggen om creatief uit de hoek te komen en servieswaren te laten customizen. Je vindt op de relatiegeschenkenmarkt verschillende creatieve kop en schotels  waar je je inspiratie kan opdoen.


Anti-stress artikelen

Velen onder ons hebben dit al eens meegemaakt: tijdens een periode van lange werkdagen, korte nachten en grote druk, merk je plots een hardnekkig zenuwtrekje in je ooglid. Je collega’s hebben de indruk dat je goedgeluimd rondloopt omdat je naar iedereen knipoogt, maar eigenlijk ben je op van de stress. Een weekendje weg is dan zeer welgekomen. Jij kan hier op inspelen door anti-stress artikelen te schenken. Er zijn een hele reeks stressballen en andere foam popjes waarin de ontvangers de druk kunnen wegknijpen. Je kan ook opteren voor andere leuke gadgets zoals kussentjes of massagetoestellen. Het grote voordeel is dat je deze relatiegeschenken ook kan bedrukken. Zo staat jouw organisatie synoniem voor ontspanning!


Zonnebril met UV-bescherming

zonnebril relatiegeschenkWie kan er geen extra streepje cool gebruiken? Iedereen, buiten James Dean misschien. Dan is een zonnebril met UV-bescherming een handig accessoire. Met een geschikte zonnebril verhoog je zeker het James Dean-gehalte van de ontvangers. Maar daar blijft het niet bij: door de UV-bescherming  geef je ook het signaal dat het lot van je collega of zakenpartner je nauw aan het hart ligt.

Wat dan weer extra betrokkenheid van je collega oplevert en de potentiële klant weer een stap je dichter brengt tot het kopen van het jouw product.


Zoals we al eerder zeiden is het juiste relatiegeschenken kiezen, geen exacte wetenschap. Maar met deze lijst ben je al een stapje dichter bij het vinden van de Heilige Graal onder de relatiegeschenken.

 

Wil je graag meer weten over onze bioscoopvouchers? Stel dan hier je vraag.

Vraag meer informatie

 

Alisson Sinéchal
Alisson Sinéchal werkt sinds september 2013 bij Kinepolis Brussel, eerst als B2B Assistant, en sinds 2 jaar als B2B Account Manager. Ze vat haar werk als volgt samen: "Ik ben een van de verantwoordelijken van de B2B-afdeling en organiseer bedrijfsevents." Wat haar het meeste boeit, is de afwisseling van haar functie: elke dag is anders. Ze is dol op romantische komedies en Disney-remakes. Zo genoot ze onlangs met volle teugen van ‘Pan’: "die film voerde mij terug naar mijn kindertijd".
Alisson Sinéchal travaille depuis septembre 2013 pour Kinepolis Bruxelles, d’abord en tant B2B Assistant, et à présent depuis 2 ans, comme B2B Account Manager. Quand elle veut expliquer son job, elle le résume comme ceci : « Je suis l’une des responsables du département B2B et organise des évènements d’entreprises. » Ce qui la passionne le plus, c’est la variété de sa fonction, car chaque jour est différent. Elle adore les comédies romantiques et les remakes Disney. Récemment, elle a beaucoup aimé le film Pan : « ce film m’a transportée en enfance. »
 

Andere blogs in de kijker:

Succesvol een evenement organiseren? Dat doe je zo.

Blog Read more

Een draaiboek maken voor je evenement: tips, checklist en template

Blog Read more

Meer lezen?

Kinepolis Gifts, originele relatiegeschenken voor iedereen

Lees meer Read more

Kinepolis Gifts, originele relatiegeschenken voor iedereen.

Take 5: 5 films naar keuze, 100 dagen geldig

Lees meer Read more

Onze Kinepolis-bioscopen

Lees meer Read more

Blijf op de hoogte