Haal meer uit je leerplan met Kinepolis
kinepolis_mood_036.jpg

De schooluitstap waar elke leerling naar uitkijkt

Educatieve thema’s verkennen of je klas verwennen? Ontdek ons scholenaanbod!

Blijf op de hoogte

Het idee dat leerlingen alleen binnen de vier klasmuren iets opsteken is allang achterhaald. Leerplannen laten vandaag steeds meer ruimte voor een leuke klasuitstap – van binnenkijken bij bedrijven tot interviews afnemen in de winkelstraat. Gelukkig maar, want zo’n verandering van omgeving doet wonderen. Niet alleen voor het leervermogen, maar ook voor het energiepeil en enthousiasme van je leerlingen. Ben je op zoek naar een schoolactiviteit waar de hele klas om staat te springen? Onze filmcatalogus voor scholen bevat een grote dosis inspiratie om door middel van films jouw lesonderwerpen educatief te ondersteunen.

Download onze filmcatalogus

Klasactiviteiten op maat van jouw leerlingen

Informatie op verschillende manieren aanreiken is dé manier om leerlingen kennis en vaardigheden bij te brengen. Je legt hen de leerstof met hand en tand uit, maar leesteksten, presentaties, foto’s of films maken het plaatje pas echt compleet. Films zijn laagdrempelig en brengen discussies op gang, ook over moeilijke onderwerpen zoals racisme. Ze weken emoties los en laten zich bovendien perfect in het leerplan integreren. Werk je rond een bepaalde film of een bepaald thema? Wij zorgen voor een programma op maat voor jouw schooluitstap.

Een gepaste film voor elk onderwerp …

Het hele jaar door besteden we aandacht aan actuele thema’s uit het leerplan.

… vergezeld van een educatief dossier…
educatie.gif

We kaderen waar mogelijk  jullie klasuitstap in een lessenpakket waar je ook op school mee kan werken.

… aan een uiterst voordelige prijs.
Kinepolis_prijskaart_nieuw.png

Bij Kinepolis kost een vertoning voor scholen slechts €5,25. Per 15 leerlingen is er een gratis ticket voor een begeleider voorzien. Zo kan iedereen meegenieten.

Samen naar de film, dus! Wil je deze schoolactiviteit vooral aangrijpen om je leerlingen te laten wennen aan een vreemde taal, om een bepaald onderwerp bespreekbaar te maken, of gewoon om hen eens lekker te verwennen? Kinepolis ondersteunt je met een uiterst gevarieerd aanbod

Presentatie_18.jpg

Cinéperles: Het tofste taalbad

Frans leren is leuk als je je op een speelse manier kan onderdompelen in de taal en de cultuur. Schotel je leerlingen daarom een Franstalige parel uit cinema voor … en scoor! Voor elk niveau wat wils.

shutterstock_306948263.jpg

Safer Internet Day: niet preken, maar praten

Je leerlingen voelen zich thuis op het internet. Van de gevaren zijn deze ‘digital natives’ zich echter niet altijd bewust. Met behulp van relevante films kaart je het onderwerp op een toegankelijke manier aan. De ideale schooluitstap voor het secundair onderwijs.
Scholen_weekvanhetpesten.jpg

De week tegen het pesten:
geef iedereen een stem

Pesten is de wereld jammer genoeg nog niet uit. Klasgenootjes die het zien gebeuren, durven vaak niet ingrijpen. Het onderwerp aansnijden tijdens een schooluitstap is lastig, maar wél levensbelangrijk. Films maken het thema in één klap beter bespreekbaar.

IMG_5933_v2.jpg

Funweken: tijd voor entertainment

De boog kan niet altijd gespannen staan, en soms bereik je zo veel méér door gewoon samen te lachen en te genieten. Trakteer je klas op een gezellige voor- of namiddag.

P1020685.jpg

Sinterklaasdagen:
haal het maximum uit magische momenten

Een uitstap voor de lagere school rond hét feest van het jaar! Je leerlingen ontmoeten de Sint, geven hun brief af, leven zich uit tijdens een kinder- of animatiefilm … en genieten gegarandeerd nog lang na van deze fantastische ervaring.
 Boek je schoolactiviteit bij Kinepolis

Zin om je leerlingen te trakteren op een inspirerende, ontspannende en leerrijke schoolactiviteit? Dat lijkt misschien een hele onderneming, en je hebt als leerkracht al zoveel op je bord liggen. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Onze ervaren B2B Account Managers brainstormen mee rond het ideale concept, ze reiken ideeën aan om je klas voor te bereiden en je uitstap te kaderen binnen het leerplan, én ze voorzien materiaal om in de les mee aan de slag te gaan.

Kortom: ze begeleiden je van A tot Z, zodat ook jij kan genieten van je schooluitstap.

Zo pak je het aan:

  1. Vul het reservatieformulier in:
    De eerste stap is zo gezet: bezorg ons je contactgegevens en specificeer welke Kinepolis-bioscoop je wil bezoeken.
  2. Ontvang een persoonlijke bevestiging:
    Onze B2B Account Managers volgen je aanvraag persoonlijk op: binnen de 48 uur ontvang je hun reactie.
  3. Ga gezellig zitten voor een film naar keuze:
    Je bent het als leerkracht misschien niet gewend, maar jouw laatste taak is: sit back and relax, samen met je leerlingen!
Download onze filmcatalogus
Reserveer jouw schooluitstap
bg-img4n.jpg

Heb je nog een vraag?

Kijk zeker eerst even op onze FAQ-pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Geen probleem, laat je vraag achter via het onderstaande contactformulier. Onze medewerkers komen binnen de 48 uur terug met een antwoord.

Meer lezen?

Kinepolis, meer dan alleen cinema

Ontdek onze troeven Read more

over-kenipolis-img.png

Live streamen van video op een cinemascherm

Lees meer Read more

12 tips voor een bedrijfsuitje dat iedereen leuk vindt

Lees meer Read more