Presentatie_18.jpg

CinéPerles, bekijk het beste van de Franse filmwereld met jouw school

Dompel je leerlingen onder in een Frans taalbad

Beschik je op school niet over de juiste faciliteiten om een film te vertonen? Wil je je leerlingen graag onderdompelen in een Frans taalbad? Dan is CinéPerles jouw oplossing. Gedurende het volledige schooljaar, kun je bij Kinepolis namelijk terecht voor enkele parels uit de Franse filmwereld.

Frans leren was nog nooit zo leuk

De beste manier om een taal te leren? Je volledig onderdompelen in de cultuur en een echt taalbad nemen. Met een film uit het CinéPerles aanbod kunnen je leerlingen op een ongedwongen en niet-schoolse manier kennismaken met de Franse taal en cultuur. De films worden telkens vertoond in hun originele versie en worden voorzien van Nederlandse ondertitels.

Een aangepast programma per graad

Vrees je dat een Franse film nog iets te moeilijk zal zijn voor je klas? Per graad hebben we een aangepast programma en een pedagogisch dossier beschikbaar. De film zorgt voor een aangename afwisseling voor je studenten en leert hen dat leuke films niet altijd hollywoodfilms hoeven te zijn.

Start een dialoog met je leerlingen, in een andere taal

Ter voorbereiding van die Franse film kun je in de les het thema van de film behandelen. Na de film kun je het momentum gebruiken om in dialoog te treden met je leerlingen, zo leren ze hun mening te uiten in een andere taal. Die vaardigheid zullen ze zeker goed kunnen gebruiken.

Wist je dat je de films uit het CinéPerles-aanbod het hele schooljaar kunt reserveren. Je kijkt zelf wat er past in je jaarplan of agenda. De Franse films zijn beschikbaar in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Imagibraine, Kortrijk, Leuven en Oostende.

Het filmaanbod voor 2019-2020

1e graad

2e graad

3e graad

Meer informatie over Cinéperles?

Combineer met:

CATERING
Advertising
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit aenean euismod bibendum laoreet.Read more
KINEPOLIS FILMKRANT
Advertising
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit aenean euismod bibendum laoreet. Read more
bg-img4n.jpg

Heb je nog een vraag?

Kijk zeker eerst even op onze FAQ-pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Geen probleem, laat je vraag achter via het onderstaande contactformulier. Onze medewerkers komen binnen de 48 uur terug met een antwoord.

Meer lezen?

Kinepolis, meer dan alleen cinema

Ontdek onze troeven Read more

over-kenipolis-img.png

Live streamen van video op een cinemascherm

Lees meer Read more

12 tips voor een bedrijfsuitje dat iedereen leuk vindt

Lees meer Read more

Blijf op de hoogte